Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δραματοποίηση τραγουδιού ''Το τραγούδι των πιγκουίνων'' της Α.Μαντέσου-Η παιχνιδοχώρα των πιγκουίνων


Απ'όταν έριξα το βλέμμα μου στο υπέροχο τραγούδι της εξαίρετης συναδέλφου αλλά και φίλης Α.Μαντέσου Δέκα πιγκουίνοι μικροί που μπορείτε να βρείτε εδώ http://lianipia.blogspot.gr/2015/01/blog-post_74.html ,  πίστευα πως θα ήταν τέλεια να το δραματοποιήσουμε μέσα στην τάξη.Ήρθε ο καιρός λοιπόν!!!  
Αρχικά τα παιδιά χρωμάτισαν τα σχέδια διάφορων αστείων πιγκουίνων που βρήκαμε στο διαδίκτυο και καθένας τους πήρε τη θέση του σ'ένα στεφανάκι για το κεφάλι.
Τα καναπεδάκια και τα σεντόνια της τάξης έγιναν η θάλασσα και οι πάγοι της παιχνιδοχώρας των πιγκουίνων.Δέκα παιδιά φόρεσαν τα στεφανάκια και τα υπόλοιπα τραγουδούσαν και φωτογράφιζαν τα δρώμενα...επειδή φέτος κυκλοφορούν πολλοί φωτογράφοι μέσα στην τάξη ,λόγω του πολιτιστικού προγράμματος που εφαρμόζουμε ''Μικροί φωτογράφοι εν δράσει''. 






























Σ'ευχαριστούμε πολύ Λία μου,διασκεδάσαμε πάρα πολύ !!!!Πάντα χαρούμενη και δημιουργική να είσαι κορίτσι μου!!!

Στη συνέχεια σε γαλάζιο κανσόν με άσπρη τέμπερα,τα παιδιά έφτιαξαν τους πάγους της παιχνιδοχώρας των πιγκουίνων...  






                                     ....''όπου αυτοί περνούν τέλεια''!!!! 
Κι εμείς θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.πολλές φορές μάλλον... :))))




2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πόσο μου άρεσαν ΟΛΑ όσα κάνατε από τα στεφάνια σας.......... μέχρι και τους μικρούς φωτογράφους! Μπράβο μπράβο μπράβο !!! Αλλά να σημειώσω η καλύτερη λήψη και η πιο ουσιαστική της δασκάλας, που τα καμάρωνε με υπερηφάνεια!!! 😊💖

ΒΑΡΤΑΜΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ είπε...

Σ'ευχαριστούμε πολύ, έστω και τώρα Σταματούλα μου!!!!:)))