Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η τάξη των φίλων και ...των φύλλων!!!!!!

Η μέρα σήμερα μοιάζει φθινοπωρινή σιγοψιχαλίζει κιόλας και δεν πειράζει νομίζω να γυρίσουμε λιγάκι πίσω...........
  Η αφόρμηση για τις δραστηριότητες που ακολουθούν ,δόθηκε όταν ένα παιδί έφερε μαζί του για δεκατιανό,μια πολύ ωραία φρουτοσαλάτα.Γι αυτό το λόγο και επικεντρωθήκαμε στα δέντρα και τους καρπούς τους.Στην αρχή ζήτησα από τα παιδιά να φέρουν φύλλα ,καρπούς αλλά και κλαδιά ακόμη ,από καρποφόρα δέντρα που έχουν στην αυλή του σπιτιού τους και........η τάξη γέμισε απ'αυτά!!!!!!Μερικά δε, έκαναν και ταξίδι για να μας βρουν!Η ελιά ήρθε από την Ορμύλια Χαλκιδικής και η καστανιά  από τη Γουμένισσα!!!!!!Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς και τα παιδάκια μου που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν θερμά στο ζητούμενό μου!!!!!
Κι έτσι φτιάχτηκαν οι παρακάτω ρεαλιστικότατοι θα μπορούσα να πω,  πίνακες αναφοράς με κλαδιά δέντρων





Αφού λοιπόν κάναμε με τα φύλλα μαθηματικές και γλωσσικές δραστηριότητες(ομαδοποιήσεις ανά χρώμα,μέγεθος,σχήμα κ.λ.π.,απαριθμήσεις,σειροθετήσεις,αντιστοιχίσεις καρπών και σπόρων,σύνδεση δέντρου-καρπού(μηλιά-μήλο,αχλάδι-αχλαδιά)υποκοριστικά με τους καρπούς (καρύδι-καρυδάκι,μήλο-μηλαράκι) ,σύνδεση αρχικού ονομάτων παιδιών με αρχικό ονομάτων δέντρων(καστανιά-Κωνσταντίνα,Αλέξανδρος-αχλαδιά) κ.λ.π.ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε τη δική μας φρουτοσαλάτα!!!


.Συζητήσαμε για το σωστό πλύσιμο των φρούτων ,γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα κ.λ.π.και αφού έγραψαν τι θα χρειαστούμε........






τα έπλυναν καλά, τα έκοψα.....(από την επόμενη φορά που φτιάξαμε-γιατί ακολούθησαν και αρκετές άλλες......έγινε δηλαδή κάτι σαν η ώρα του παιδιού!!!-τα έκοβαν τα ίδια με πλαστικά μαχαιράκια) και....ήρθε η ώρα της απόλαυσης!!!!!!!


Τι άλλο κάνουμε με τα φρούτα;Μα φυσικά ,νόστιμες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού!Μμμμ!!!Να ΄ναι καλά οι μαμάδες!!!!!!!!!

                            Αλλά και δημιουργίες και κατασκευές:στάμπες φρούτων με τέμπερες...  






και κατασκευή του ''Φυλλαράκου'' μας με φύλλο και ρολό χαρτιού υγείας!!! 


Και το καλύτερό μας!!!!!!!!!Αφού διαβάσαμε το βιβλίο ''μεγαλώνει ,μεγαλώνει το φυτό''και συζητήσαμε,ακολούθησε  η σπορά ....βασιλικού όμως, για γρήγορα αποτελέσματα τον οποίο παρακολουθούσαμε να μεγαλώνει ,να μεγαλώνει στο φως με πότισμα και να μαραζώνει,να μαραζώνει στο φως χωρίς νερό αλλά και μέσα στο ντουλάπι του κουκλόσπιτου!!!!!!




Υ.Γ: ΚΑΛΟ  MHNA!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: