Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Καλώς ήρθες νέε χρόνε!!!!!!!!!!!!!!


Συνεχίζοντας δραστηριότητες σχετικά με το πολιτιστικό πρόγραμμα ''Με αφορμή μια μονοκονδυλιά'' που έχουμε αναλάβει φέτος κι αφού είπαμε ξανά και δραματοποιήσαμε το τραγούδι ''Πάει ο παλιός ο χρόνος '' επισημάναμε τα ''ονόματα'' του παλιού και νέου χρόνου 2014-2015 και παίξαμε διάφορα παιχνίδια ανασύνθεσης των αριθμών 2014-2015 με πλαστικά ψηφία που υπάρχουν στη γωνιά των μαθηματικών.



 Έπειτα ζήτησα από τα  παιδιά να θυμηθούν τις μονοκονδυλιές που είχαν φτιάξει στην αρχή της σχολικής χρονιάς καθώς και τον τίτλο που είχε δώσει το καθένα στο έργο του καθώς και το τι ''είδε''ο καθένας τους στο σχέδιο του χαρτιού περιτυλίγματος του κουτιού με τους μαρκαδόρους(βλ.σχετικές αναρτήσεις),έργα τα οποία είναι ακόμη αναρτημένα σε διάφορα σημεία της τάξης και του σχολείου γενικώς.Και στη συνέχεια  τους ζήτησα να μου πουν τι θα μπορούσε να είναι ,με τι μοιάζει το κάθε ψηφίο του 2015....και φυσικά.... τους ζήτησα να το ζωγραφίσουν σε σχετικό φύλλο εργασίας που παραθέτω στη συνέχεια. .Οι απαντήσεις τους πολλές και διάφορες και όπως πάντα........ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
Αχ αυτή η παιδική ματιά.....!!!!!!!!!   

  




                                   Ακολουθούν τα πανέμορφα έργα τους!!!!!!!!! 
  

  







                 
                                               Το σχετικό φύλλο εργασίας 
(έφτιαξα κι εγώ ...μια γάτα να την πει κανείς.....ποντίκι....-βάτραχο με ουρά μου είπαν τα παιδιά χαχαχαχαχα-..... ένα ζώο όμως τελικά, που ίσως και να υπάρχει σε κάποιο σημείο του πλανήτη χαχαχαχαχαχα και που στην ουρά του τα παιδιά έγραψαν το όνομά τους.

           'Ολα τα  έργα τους αναρτήθηκαν στον πίνακα υποδοχής του νέου χρόνου !!!!! 







ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ  2015!!!!!!!!Να είσαι καλός μαζί μας ,σ'αγαπάμε!!!!!!!!!! 





















Δεν υπάρχουν σχόλια: